Atenție la Portal-News.info: un site care bombardează moldovenii cu Știri False!

stop fals, stop manipulare, stop dezinformare, stop propaganda

Portal-News.info fabrică o mulțime de știri false și le promovează intensiv în mediul online. Autorii anonimi care stau în spate inventează diferite „știri” șocante după care le distribuie activ în grupuri cu zeci de mii de membri pe Facebook. Scopul lor este să adune cât mai multe vizualizări pe site, respectiv prin asta să facă cât mai mulți bani din reclamă.  

Administratori site-ului inventează diverse evenimente șocante cum ar fi crime orbile, accidente rutiere grave, moartea diferitor oameni celebri (de exemplu: Cleopatra și Pavel Stratan, Zinaida Julea, Fuego, etc.) și alte asemenea chestii care produc emoții puternice omenilor.

Una din ultimele știri false care a apărut aici se intitulează „Accident la Tiraspol , doi copii au decedat pe loc , tatăl acestora se deplasa în stare de ebrietate la volan …”. Reporterii StopFals au contactat poliția din Transnistria și au constatat că un asemenea accident nu a avut loc. Din păcate, tot mai mulți cititori din Moldova cad pradă acestor știri false și le precep ca reale.

stopfals.md stiri false moldova, manipulare, propaganda

Mai mult, dacă cineva deschide o știre de pe Portal-News.info va fi nevoit să o distribuie automat pe Facebook pentru a o putea vizualiza. Această metodă simplă face ca respectivele știri false să fie răspîndite pe online cu o viteză amplificată.

NOTĂ: Acest material a fost realizat de către StopFals, un proiect jurnalistic din Moldova care luptă cu propaganda, dezinformarea și manipularea! Distribuiți articolul pentru ajuta la informarea corectă a societății.

portal-News.info, un site care bombardează moldovenii cu Știri False, fake news, propaganda, manipulare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s