StopFals: Cum deputata Maria Ciobanu a lansat pe Facebook o știre falsă cu merele nevândute la Găureni [VIDEO]

manipulare politica, maria ciobanu, stop fals, mere moldova 2018,

Deputata PLDM Maria Ciobanu, originară din Găureni (Nisporeni), este acuzată de manipulare de către un fermier din satul de bașnină. Agricultorul Valentin Secrieru spune că alesul poporului, care îi mai este şi rudă, i-a fotografiat merele şi le-a plasat pe Facebook cu menţiunea că ţăranii lasă fructele pe dealuri, întrucât nu au cui să le vândă. Dar asta nu a fost deloc adevărat! Bprbatul afirmă că nu a făcut decât să depoziteze merele la margine de drum pentru a le încărca mai uşor după ce s-a înţeles să le vândă unei fabrici de conserve.

Totul a început de la această poză, plasată de Maria Ciobanu pe facebook,  acum trei săptămâni. În descriere deputata manipula că vinovat pentru faptul că agricultorul nu are unde să-şi vândă produsele este ministerul Agriculturii, care nu face nimic pentru a deschide noi fabrici de conserve.

Postarea Mariei Ciobanu a indignat agricultorul, care a făcut lumină în acest caz. „Cu domna Maria Ciobanu eu nu m-am întâlnit, nu eram atunci la saci când ea a fost acolo, ce a făcut acolo, eu nu știu. Nu am aruncat nici un măr, nici nu a fost vorba. Nu au fost aruncate merele cum spun alții, pur și simplu, eu le-am cărat în marginea livezii ca să vină mașina și să îi fie mai comod de încărcat, pentru că nu puteam să mă duc în livadă la fiecare sac. Au mai întârziat mașinile pentru că erau doar două mașini de la întreprinderea de la Orhei și ei mi-au spus să  aștept că nu reușesc cu mașinile,” a afirmat agricultorul, Valentin Secrieru, pentru Canal 2. 

Totodată bărbatul afirmă că este mulțumit că și-a vândut cele 50 de tone de mere, iar preţul mic obţinut a fost compenst de recolta bogată.  „Eu spun bodaproste cum zice țăranul că le-am dat cu așa preț, cât de puțin cu 60 și că nu am rămas până acum cu ele în drum,” a spus  agricultorul din  satul Găureni, Valentin Secrieru.

Săptămâna trecută, în presă a apărut un caz similar, după ce pe reţelele de socializare a fost plasată o poză cu o grămadă imensă de mere.  Atunci mai mulţi politicieni şi lideri de opinie s-au grăbit să declare că fructele au fost lăsate să putrezească pe deal, în timp ce proprietarul livezii din Floreni, raionul Ungheni afirmă că merele au fost vândute fabricilor de procesare – DETALII AICI.

Portalul StopFals condamnă manipularea politicienilor asupra cetățenilor mai ales în prag de alegeri și solicită respectuos doamnei deputat PLDM, Maria Ciobanu, să aibă obraz și să dezmintă informația manipulatoare publicată de ea pe Facebook.

StopFals, Deputata Maria Ciobanu a lansat pe Facebook o știre falsă cu merele nevândute, pldm, agricultura moldova, nicolae ciubuc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s