#StopFals: UE a sistat ajutorul financiar pentru susținerea reformelor în sectorul justiției din cauza modului în care s-a gestionat domeniul în perioada 2014 / 2015!

hy56ru

Potrivit unui comunicat al Delegației UE în Moldova, ”UE a urmărit cu atenție procesul de implementare a reformelor și a notat că autoritățile din Republica Moldova au arătat un angajament insuficient pentru a implementa reforme în sectorul justiției în anii 2014 și 2015. Cu alocarea insuficientă a fondurilor și a personalului, reformele necesare nu au fost implementate. Ca rezultat, progresul înregistrat nu a fost suficient”.

Chiar dacă în comunicat este specificat foarte clar că suportul financiar este sistat din cauza gestionării proaste a domeniului justiției în perioada 2014-2015, timp în care în fruntea Ministerului Justiției se afla Oleg Efrim, membru al echipei fostului Premier, Vlad Filat, ProTV Chișinău a dat un titlu manipulator.

În titlul celor de la ProTV.md, se spune că „Autoritățile din RM nu au îndeplinit condițiile”, fără a specifica care autorități nu au îndeplinit respectivele condiții.

u6r7i.jpg

Citind în continuare același articol, cei de la ProTV Chișinău au scris că autoritățile din Moldova au ratat fondurile europene pentru reformarea sectorului justiției, mai ales în perioada anilor 2014 și 2015. Pe când în comunicatul Delegației UE pur și simplu se spune anii 2014-2015.

Și directoarea Ziarului de Gardă, Alina Radu, a manipulat pe acest subiect. Pe profilul de facebook, jurnalista a distribuit o știre de pe zdg.md pe acest subiect, scriind următorul comentariu „când un stat pierde bani pentru reforme în interesul tuturor cetățenilor, ce trebuie să facă ministrul în cauză?”. Deci potrivit directoarei Ziarului de Gardă, actualul Ministru al Justiției, Vladimir Cebotari, ar trebui să-și dea demisia pentru faptul că fostul ministru, Oleg Efrim, nu și-a îndeplinit obligațiunile în anii 2014-2015, când s-a aflat în fruntea Ministerului Justiției.

Ne exprimăm regretul că în acest caz, ProTV Chișinău și Alina Radu (Ziarul de Gardă), care ar trebui să fie o portavoce pro-europeană, încearcă să manipuleze. Ori astfel de titluri, de comentarii și insinuări, evident că fortifică pozițiile partidelor pro-rusești din Moldova care și fără ajutorul ProTV și Alinei Radu defăimează zilnic Uniunea Europeană și pun la îndoială ajutorul real pe care-l acordă UE țării noastre.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s