Șapte strategii ale propagandei Kremlinului în Rusia

deewtg

1. Subminarea gândirii critice – Provocarea sentimentelor de frică față de atrocitățile unui eventual război – pentru aceasta, se folosesc intens imagini cu clădiri distruse de bombardamente și copii suferinzi.

2. Crearea imaginii dușmanului – Dușmanul nr. 1 sunt SUA și aliații lor – așa-zisele „marionete americane”, în versiunea mass-media propagandiste.

3. Corelarea problemelor interne de factorii externi – Sărăcia, infrastructura modestă și corupția sunt din cauza inamicilor Rusiei.

4. Consolidarea societății în fața amenințării militare – Întrucât tot răul vine din Vest, societatea rusă trebuie să se consolideze ca să reziste în fața agresiunii externe.

5. Vladimir Putin, un lider puternic, capabil să facă față amenințării militare – Cultul personalității îl prezintă pe Vladimir Putin drept singurul lider capabil să opună rezistență și să înfrunte amenințările militare la care este supusă Rusia.

6. Pregătirea pentru inevitabilele greutăți ale „războiului” – Pericolul unui război iminent (inclusiv nuclear) face ca poporul rus să accepte privarea de o viața mai bună – care este „răul mai mic” – în numele evitării războiului.

7. Crearea imaginii unei Rusii unite, gata de un război cu Vestul – Scopul este ca Rusia să pară o putere militară mai mare decât este în realitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s